jueves, 23 de febrero de 2012

Una igualtat dintre de la diversitat

De la igualdad de habilidades surge la igualdad de esperanzas en el logro de nuestros fines. Tomas Hobbes




Avui a classe hem estat conversant i debatint sobre el tema de les discapacitats al llarg de la història i del ressó que obté ara mateix aquest tema.
Hem pogut observar, que segons la regió, el temps i les persones, el tema de la discapacitat pot arribar a ser molt diferent, per exemple, a Egipte, creien que si una persona tenia una discapacitat era regal dels deus perquè el feien diferent a la resta, i per això, havia de ser millor i el coronaven rei, com per exemple el rei Tutankamón, que, pel que sembla, tenia alguna discapacitat o deformitat. En canvi, al nostre païs mateix, temps enrere ( i per desgracia encara en trobem persones així), quan un fill tenia qualsevol discapacitat intentaven ocultar-lo per tal de que ningú veiés que el seu fill patia d'una discapacitat, perquè el simple fet de que una persona fos invident creien que es podia encomanar tocant-la o fins i tot si la miraves. 
Encara i que encara en trobem persones que tenen aquesta mentalitat, hem anat avançant força i podem veure, que encara i que tinguin una discapacitat, poden fer moltes coses i ningú s'ha d'avergonyir perquè tingui una discapacitat aquella persona; Quin motiu real hi ha? Cap, aquesta és la resposta. Tots tenim diferències, si no, tots seriem iguals, ells tenen potser una falta de movilitat a les cames i nosaltres tenim poc cabell, però això nomès són diferències que s'han d'acceptar i trencar aquestes barreres que col·loquem amb les persones i conèixer. Que una persona tingui una discapacitat no vol dir que no pugui fer res, segurament poden fer moltíssimes coses que ningú pensava que poguès, i és que amb força de voluntat, tot és possible.


Com sóc una gran amant de la dança, conec un grup anomenat DanceaAbility; És un grup de nois i noies que fan dansa, sense importar si tenen discapacitat o no, l'únic important és que els hi agradi ballar, aquí deixo el link per a qui vulgui fer una ullada :) http://www.youtube.com/watch?v=Z2K4NWUN3UM&feature=related 

No hay comentarios:

Publicar un comentario