lunes, 20 de febrero de 2012

La inclusión según Ainscow

Necesitamos promover mayor tolerancia y comprensión entre los pueblos del mundo. Nada resulta más peligroso para nuestros esfuerzos por construir la paz y el desarrollo que un mundo separado en segmentos religiosos, étnicos y culturales. En cada nación y entre todas las naciones debemos trabajar para promover la unidad basada en la condición humana que compartimos. Kofi Annan 


Per començar la sessió d'avui, primerament hem comentat aquells temes de discussió que van sorgir al forum que tenim sobre aquesta assignatura i tot seguir vam llegir un article sobre un autor anomenat Ainscow i fer la síntesi d'aquell article anomenat ''Index for inclusion''. L'Index for Inclusion és un projecte que recull diversos mètodes que poden utilitzar les escoles per tal de trobar una diversitat als centres i no excloure a ningú per tenir diferencies amb la resta de la majoria. 
La majoria de treballs que fem els organitzem en petits grups, on debatim tot allò que ens ha aportat el text, veièm les idees principals i fem la síntesi.Llavors, un cop llegit els articles, vam poder extreure unes idees que tenien molta importància com per exemple, l'escassetat de recursos econòmics que dispossa la investigació educativa vers altres tipus d'investigacions com ara la investigació en medicina; què no és també important l'educació que reben les persones?


Un altre punt que vam observar són les diferències entre els investigadors que utilitzen el mètode teòric i aquells que nomès utilitzen el pràctic i per conseqüent, la importància de fer investigacions que dispossesin dels dos mètodes i, per finalitzar, que la tasca de la investigació educativa, al llarg d'aquests darrers 15 anys, si no recordo malament, ha anat agafant molts mèrits, encara que els seus recursos econòmics siguin gairebé escassos. 


Des del meu punt de vista, crec que l'Index for inclusion, és un bon mètode que, si es fa bé, pot tenir molts bons resultats, però per a poder aconseguir-ho fa falta molta empenta i força, donat que és un treball força dur, però, si aquesta societat fa una mica d'esforç per tal de fer una societat que acepti la diversitat, no nomès en les escoles, si no, a qualsevol lloc, podrem assolir molts éxits!

No hay comentarios:

Publicar un comentario